Tozuntu

04 October 2019 | Aydın Teker

A project in coordination of K2 Contemporary Arts Association and supported by Turkish Republic and European Union and run in nine cities of Turkey based on artist in residency programs. One instructor and three participators from out of the city which is hosting the program and several local artists are coming together in Nevşehir for the initiation of the project. As an outcome from the practise in Nevşehir there will be a performance by the name of “Tozuntu” (Dust in the Air) in the cave of the entrance of Ortahisar Castle at 4th of October 2019 at 18:30.

Tozuntu, Ortahisar’da bir araya gelen sanatçıların bölgenin doğal koşulları altında yaşadıkları ortak bir deneyimdir. K2 Çağdaş Sanat Derneği (İzmir) koordinatörlüğünde yürütülen Daire projesi kapsamında gerçekleşmektedir.

İzmir ve İstanbul’dan Pınar Özer, Fırat Kuşçu, M. Metehan Kayan ile Nevşehir’de yaşayan ve çalışan Gamze Güleç, Yağmur Telli Yücel, Fatih Çankaya ve Can Sümbül, koreograf Aydın Teker’in program yürütücülüğünde Nevşehir’deki konuk sanatçı programı kapsamında bir araya geldi. Aydın Teker’in özel davetiyle müzisyen olarak Nick Rothwell, Londra’dan gelerek çalışmaya katılım sağladı. Sanatçılar bir hafta süreyle Nevşehir’in Ortahisar kasabasında yaşadı ve çalıştı. Kapadokya’nın en büyük peri bacası olan Ortahisar Kalesi’nin girişindeki mağarada yürüttükleri bedensel çalışmalar sonucunda oluşan performans formundaki sonuca “Tozuntu” adı verildi.

Tozuntu’yu halka açık bir etkinlik olarak paylaşmak için sizleri 4 Ekim Cuma günü saat 19.00’da Ortahisar Kalesi’nin girişindeki mağaraya davet ediyoruz.

Projeye verdikleri destek için Ortahisar Belediyesi’ne ve Ortahisar Evi Cafe Restaurant kurucu ortak ve işletmecileri sayın Birol Dönmez ile sayın Aydın İltaş’a teşekkür ederiz.

T.C. ve A.B. tarafından yürütülen Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında desteklenen “Konuk Sanatçı Programı Aracılığıyla Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları Arasında Ağ Oluşturmak” başlıklı proje K2 Çağdaş Sanat Derneği tarafından koordine ediliyor ve Türkiye’nin dokuz ilinde (İzmir, İstanbul, Çanakkale, Nevşehir, Diyarbakır, Mardin, Mersin, Hatay, Sinop) uygulanıyor. Proje ortakları Nomadmind (İzmir), Troya Kültür Derneği (Çanakkale), Ljubljana Çağdaş Sanat Merkezi (Slovenya) ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden oluşuyor.


All Tags